Karışık Kızartma Tarifi - Leyla Nisa Günlüğü

Flaş Konular

Reklam.1

Reklam.3

23 Temmuz 2021 Cuma

Karışık Kızartma Tarifi

Karışık Kızartma Tarifi
Sabah kahvaltılarının ve brunchların olmazsa olmazı patates kızartması yediden yetmişe birçok kişinin severek tükettiği bir yemektir. Özellikle çocuklar patates kızartmasına bayılır diyebiliriz. Çocuklu evlerde sık sık pişen ve tüketilen patates kızartması bayram sabahlarında da sofralarda yerini alır. Tabi patates kızartması deyip de geçmemek lazım, her konuda olduğu gibi yemeklerin de belli başlı püf noktaları vardır. Aslında fazla bir malzemeye gerek kalmadan çıtır çıtır patates kızartmaları elde edebiliriz. Sadece işin püf noktasını iyi bilmek gerekir. Öyle ki çıtır çıtır patates kızartmaları size cips tadı verecektir. Böylelikle cipsinizi de hazır kendi evinizde doğal bir şekilde yapmış olacaksınız. Patates kızartmasının yemesi keyifli olduğu kadar yapımı ve sonrasında mutfakta bıraktığı izler hayli can sıkıcı olabilmektedir. Eğer imkanınız var ise balkonunuza bir tüplü ocak koyarak orada da pişirebilirsiniz. Sadece patates kızartmasını tercih etmeyenler de benim gibi karışık kızartma yapabilirler. Karışık kızartma için gerekli ürünleri çoğaltabilir ya da eksiltebilirsiniz. Damak zevkinize göre hareket edebilirsiniz. Çıtır çıtır patates kızartması için gerekli malzemelerimizi sıralayalım.
Malzemeler
1️⃣ 4 adet büyük boy kızartmalık patates
2️⃣ 10-15 adet sivri biber
3️⃣ 2 adet kabak
4️⃣ 2 adet patlıcan
5️⃣ Sıvıyağ
6️⃣ Tuz
Hazırlanışı ve Yapılışı
➡️ Kızartma yapacağınız zaman ilk olarak patates seçimi çok doğru yapmalısınız. Mutlaka sarı renkli kızartmalık patateslerden almalısınız. Çünkü bu patatesler hem lezzet hemde görünüm bakımından daha güzel olacaktır. Kenara ayrıldığımız patatesleri güzelce soyalım ve yıkayalım. Sonrasında ince ince doğrayalım. Dilimlemiş olduğumuz patatesleri derin bir kaba alalım ve soğuk suyla yıkayalım. Ardından yaklaşık 3-4 dk soğuk suda bekleyelim. Bakın bu kısım çok önemli. Eğer patateslerin çıtır çıtır olmasını istiyorsanız mutlaka dilimlenmiş patatesleri nişastası gidene kadar soğuk suda bekletip yıkamalısınız. Daha sonra patateslerin suyunu süzün ve bir havluya çıkarıp suyunu alın. Patateslerin kesinlikle fazla suyunu almalısınız. Yoksa tavaya yapışacaktır. Patatesler suyunu süzerken sizde bu sırada bir tava ya da varsa kızartma tenceresini ocağa yerleştirin. Bir miktar sıvı yağını tavaya dökün ve altını orta ateşte açın. Tavada ki yağ hafif ısınana kadar bekleyin.
➡️ Tavada ki yağın yeterli sıcaklığa ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek için, bir adet patates dilimini yağa batırın. Eğer kızarma sesi geliyorsa yağ istenilen sıcaklığa ulaşmış demektir. Sizde bu sırada diğer patatesleri de tavaya koyabilirsiniz. Eğer patatesler fazla ve tavanızda küçükse patatesleri tavanızın veya tencerenizin alacağı şekilde ikiye veya da üçe bölerek kızartabilirsiniz. Patatesleri kızarmış yağa attıktan sonra kapağını kapatın ve ara ara kontrol ederek karıştırın. Kızaran patatesleri havlu peçete serdiğiniz bir tabağa alabilirsiniz. Havlu peçete fazla yağını çekecektir.
➡️ Patateslerin kızarma işlemi bittikten sonra sırasıyla kabağı, patlıcanı ve biberi kızartabilirsiniz. Eğer patatesten kalan yağ fazla ise, yağın bir kısmını başka bir kaba ekleyebilirsiniz. Bütün malzemeler kızardıktan sonra hepsinin yağını havlu peçete serili bir tabağa alarak çektirebilirsiniz. Daha sonra servis yapacağınız vakit havlu peçeteyi alarak tabana patatesleri, üstüne biberleri kenarlarına da kabağı ve patlıcanı koyarak servise sunabilirsiniz. Eğer aile kişi sayınız fazla ise kızarmış patatesi ve biberi ayrı tabaklarda servis edebilirsiniz. Deneyen ve deneyecek olan herkese afiyet olsun. Mutlu günlerde kalmamız dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Reklam.2

Pages