Kesilmeyen Tam Kıvamında Yoğurt Çorbası Tarifi - Leyla Nisa Günlüğü

Flaş Konular

Reklam.1

Reklam.3

19 Ağustos 2021 Perşembe

Kesilmeyen Tam Kıvamında Yoğurt Çorbası Tarifi

Kesilmeyen Tam Kıvamında Yoğurt Çorbası Tarifi
Merhaba arkadaşlar, sofralarımızı şenlendiren en doyurucu ve tok tutucu özelliğe sahip çorbalardan biri olan yoğurt çorbası diğer adıyla yayla çorbası tarifi vereceğim. Yoğurt çorbasının en büyük riski sizde biliyorsunuz ki içinde yoğurt bulunduğu için kesilme durumudur. Bugün sizlere tam kıvamında, kesilmeyen yoğurt çorbası yapmak için gereken püf noktaları vereceğim. Misafiriniz geldiğinde veya kendinize yapabileceğiniz harika bir başlangıç yemeğidir. İsteğe bağlı olarak pirinçle veya yarma ile hazırlayabilirsiniz. Yarma ile hazırlayacaksanız, yarmayı önden haşlamayı unutmamalısınız. Pirinç ile yapmak bu sebeple biraz daha kolay olabilmektedir. Ama ben bu tarifimde sizlere yarma ile hazırlanan yoğurt çorbası yapacağım. Her ne kadar pirinç ve şehriye ile yapılsa yoğurt başka bir deyimle yayla çorbasının orijinali yarma ile olandır. Ayrıca yarma suda haşlanırken kendi özünü suya verecektir. Bu sudan da az miktar çorbaya eklediğinizde daha özlü ve kıvamlı bir çorba elde etmiş olacaksınız. Bebek ve çocuklarınıza da mis gibi içilebilirsiniz. Vaktinizi fazla almadan dilerseniz yoğurt çorbamız için gereken malzemeleri sıralayalım. 
Malzemeler
◾1 su bardağı buğday (yarma)
◾2 su bardağı yoğurt
◾1yumurta
◾1 litre su
◾1 tatlı kaşığı tuz
◾5 yemek kaşığı sıvıyağ
◾1.5 yemek kaşığı kuru nane
Hazırlanışı ve Yapılışı
1️⃣ Arkadaşlar tarifimize geçmeden önce belirtmek istediğim bir konu var. Yayla çorbası için kullanacağınız yoğurt süzme olursa çok daha iyi olur. Eğer süzme yoğurt bulamazsanız o zaman normal yoğurdun sulu kısmından değilde daha sert olan kısmından kullanabilirsiniz. Yoğurt çorbamızın yapımına ilk olarak 1 su bardağı yarmayı haşlayarak başlamalıyız. Yarma iyice yumuşayana kadar haşlanmalı. Haşlanan yarmanın üzerine bir su bardağı da soğuk su eklenerek dinlenmeye bırakılabilir. 
2️⃣ İkinci aşamamızda ise yarmayı çorbayı pişireceğimiz tencereye alalım. Yalnız burada yarmanın fazla sıcak olmamasına dikkat edelim. Çünkü yumurta pişebilir bu da çorbanın kesilmesine yol açabilir. Soğumuş yarmanın üzerine bir adet yumurta kıralım. Onun üzerine ise yoğurdu ilave edip bir güzel karıştırılalım. Daha sonra ocağa alıp çorba kaynayıncaya kadar aralıksız bir şekilde kaşık yardımıyla karıştırın. Yalnız çorba kaynayınca kadar kesilmemesi için karıştırmaya çok dikkat edin. Biliyorsunuz ki yoğurt içeren çorbalarda kesilme tehlikesi vardır. Bu sebeple kaynayıncaya kadar düzenli bir şekilde karıştırın.
3️⃣ Üçüncü aşamada kaynayan çorbanın altını kısıp kendi halinde biraz daha kaynaması için bekleyin. Sizde bu esnada küçük bir tava alıp çorbanın nane sosunu hazırlayabilirsiniz. Bunun için 5-6 yemek kaşığı sıvıyağını tavaya alın. İsteğe bağlı olarak tereyağı da ekleyebilirsiniz. Yağ eridikten sonra üzerine 1.5 yemek kaşığı nane ilave edin ve yağ ile beraber karıştırın. Son olarak bu hazırladığınız nane sosunu ister tencereye komple döküp karıştırabilirsiniz. İsterseniz de servis için hazırladığınız çorba kaselerinin üzerine servis esnasında ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Reklam.2

Pages