Etli Taze Fasulye Tarifi - Leyla Nisa Günlüğü

Flaş Konular

Reklam.1

Reklam.3

11 Haziran 2021 Cuma

Etli Taze Fasulye Tarifi

Etli Taze Fasulye Tarifi
Yaz geldiğine göre artık taze fasulyeler de manav reyonlarında yerini aldı. Yaz aylarının vazgeçilmez yemeği olan taze fasulyeyi istek ve arzunuza göre iki türlü yapabilirsiniz. Et sevmeyen ya da yemeyi tercih etmeyen kişiler için zeytinyağlı şeklinde, etsiz yiyemem diyenler için ise etli taze fasülye yapabilirsiniz. Fasulyeniz az miktarda ise kuşbaşı şeklinde doğranmış et haricinde, iki adet patatesi de küp küp doğrayarak yemeğimizin içeriğini zenginleştirebiliriz. Ben bugün sizlere etli taze fasülye yemeği yapmayı tercih ettim. Gayet lezzetli olan bu yemek günlük normal yemek rutininizde de veya misafir geleceği zaman misafir yemek menünüzde de bulunabilecek güzel bir yemek önerisidir. Bir menü önerisi vermem gerekirse etli taze fasülye yemeğinin yanına mercimek çorbası, pirinç pilavı ve kızartılmış tavuk but harika olacaktır. Diyette olanlar ve kalori hesabı yaparak beslenmesine dikkat edenler için de harika bir yemektir. Oldukça kalorisi düşük olan bu sebze yemeğimiz hem lezzetli hem de oldukça faydalıdır. Ayrıca içerisinde bol lif bulunması sebebiyle de sindirim sisteminizi düzenleyerek mide problemlerinizi bir nebze de olsa azaltır. İsterseniz bu yararlı bir o kadar da kalorisi düşük olan yemeğimizin tarifine geçelim.
Malzemeler
✅ 1 kilo taze fasülye
✅ 100 gr kırmızı et
✅ 1 adet orta boy soğan
✅ 1 yemek kaşığı tereyağ
✅ 3 yemek kaşığı sıvıyağ
✅ 1 adet domates
✅ 1 dolu yemek kaşığı salça
✅ 1 çay kaşığı pul biber
✅ 1 çay kaşığı karabiber
✅ Yeterli miktarda tuz
Hazırlanışı ve Yapılışı
🟢Öncelikle taze fasulyelerimizi güzelce yıkayalım ve ayıklamaya başlayalım. Ayıklama işlemi bittikten sonra fasulyeleri doğrayalım. Aslına bakarsanız pek çok doğrama şekli mevcuttur. Yaygın ve pratik olan genelde bıçak kullanmadan da doğrayabileceğiniz kırpma yöntemidir. Fakat ben bu yemeğimde o şekli tercih etmedim. Bıçak yardımıyla fasulyeleri ortadan ikiye bölüp ardından da orta boy olacak şekilde fasulyeniz boyutuna göre yanlardan da üçe ya da dörde kestim. Sizde istediğiniz şekilde tercih edebilirsiniz. Yıkama işlemini ister başta ister doğrama işlemi bittikten sonra yapabilirsiniz. Yıkayıp hazırladığımız fasulyeleri kenara koyalım.
🟢Yemeğimizin ana ve temel malzemesini hazırladıktan sonra artık yapım aşamasına geçebiliriz. Önce bir adet orta boy soğanı soyup doğrayalım. Bu arada tenceremizin de altını kısık ateşte yakalım ve bir yemek kaşığı tereyağ ile birlikte üç yemek kaşığı sıvıyağ ekleyelim. Zeytinyağı eklemek isteyenlere ekleyebilir fakat tereyağ da kullandığımız için biraz ağır olabilir. O nedenle ben sıvıyağ kullanmayı tercih ettim. Soğanları bir güzel renk değiştirene kadar kavuralım. 
🟢Soğanlar kavrulurken bizde bir adet domatesimizi kabuğunu soyup küçük küçük doğrayalım. Pembeleşen soğanlarımızın üzerine doğradığımız domatesi ve bir dolu yemek kaşığı domates salçasını ilave edelim. Evinizde biber salçası varda biraz ondan da ilave edebilirsiniz. 100-150 gr aralığında ayırdığımız kırmızı eti kuşbaşı doğrayalım ve üzerine ekleyip kavuralım.
🟢Ayıklayıp doğradığımız taze fasulyemizi de tencereye ilave edelim. Ocağımızın altını kısalım. Kısık ateşte güzel bir şekilde kavuralım. Yalnız burada fasulyeleri tencereye ilave ettikten sonra kavurma işlemi çok önemlidir. Güzel bir şekilde 5-6 dakikaya yakın kavuralım. Fasulyeleri kavururken bir yandan da su kaynatalım. 
🟢Kavurma işleminin ardından sıcak suyu alıp fasulyenin üzerini kapatacak şekilde koyalım. Suyuda ilave ettikten sonra yeterli miktarda tuz ve isteğiniz doğrultusunda karabiber, pul biber ekleyelim. Yaklaşık 40 dk orta ateşte pişirelim. Tenceremizin kapağını tam kapayalım ki buharı içinde kalsın. Yemeğin pişme esnasında buharın içerde kalması hem yemeğin daha kolay ve hızlı bir şekilde pişmesini sağlar hem de yemeği lezzetlendirir.
🟢Taze fasulyelerimiz de piştiğine göre artık ocağın altını kapatalım. 7-8 dk dinlenmesi için zaman tanıyalım. Ardından  etli taze fasülye yemeğimizi servis edebiliriz. 
Deneyenlere ve deneyecek olanlara afiyet olsun. Kendinize iyi bakın.🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Reklam.2

Pages