Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır? - Leyla Nisa Günlüğü

Flaş Konular

Reklam.1

Reklam.3

8 Haziran 2021 Salı

Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?
Sofralarımızın baştacı, bakliyat yemeklerinin gözdesi olan etli nohut yemeği tarifi ile geldim sizlere arkadaşlar. Biliyorsunuz ki bakliyat yemeklerinin en büyük riski iyi pişmemiş kalması ve yumuşak olamaması. Özellikle de nohut kuru bakliyatlar içerisinde en zor pişeni ve en sert olanı diyebiliriz. Her ne kadar böyle olsa da bir o kadar da tadı ve görüntüsüyle enfes olan bu yemeğimizi nasıl yumuşak ve lezzetli bir şekilde yapabiliriz bugün bunu konuşalım isterseniz. Etli nohut yemeğini farklı şekillerde ve tarzlarda yapabilirsiniz. Fakat ben bu tarifimde düdüklü tencere kullandım. Şöyle diyebilirim ki, eğer gerçekten ağızda dağılan ve yumuşacık bir nohut elde etmek istiyorsanız düdüklü tencere kullanmanızı öneririm. Ayrıca düdüklü tencerenin buharı içinde hapsetmesiyle birlikte hem daha hızlı pişecektir hem de gün öncesinden nohutu su da bekleterek bir hazırlık yapmanıza gerek kalmayacaktır. Dilerseniz bu enfes, lezzetli etli nohut yemeğimiz için malzeme listesinin sıralayalım.
Malzemeler
▶️ 2 su bardağı nohut
▶️ 100- 150 gram arası kırmızı et 
▶️ 1 yemek kaşığı tereyağ
▶️ 2 yemek kaşığı sıvıyağ
▶️ 2 yemek kaşığı salça
▶️ 1 adet orta boy kuru soğan
▶️ 1 çay kaşığı karabiber
▶️ 1 çay kaşığı pul biber
▶️ Tuz
Yapılışı
1️⃣ Öncelikle 2 su bardağı nohutumuzu eğer varsa taşından ayıklıyoruz. Daha sonra düdüklü tencerenin içerisine döküyoruz ve üzerini kapatacak şekilde 1 litreye yakın sıcak su koyuyoruz. Yaklaşık 30- 35 dk süresince haşlıyoruz. Haşlanan nohutlarımızı süzüyoruz ve bir kaba alıyoruz.
2️⃣ Orta boy bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekliyoruz. Üzerine de 1 orta boy soğanı küçük küçük doğrayarak ilave edelim. Soğan pembeleştikten sonra üzerine kuşbaşı doğranmış kırmızı eti ekleyerek güzelce kavuralım. Ardından 2 yemek kaşığı salçayı ve haşlanan nohutlarımızı ekleyelim. Bütün malzemeri tencerede güzelce kavuralım. Burada bir püf nokta belirtmek istiyorum. Bütün yemeklere lezzetini veren en önemli unsur kavurma işlemidir. Mümkün olduğu kadar yemeğin her aşamasında kısık ateşte kavurmayı ihmal etmeyelim. Kavrulan malzemelerin üzerine nohutun üzerini kapatacak şekilde yaklaşık 1 litre civarı sıcak suyumuzu ekleyelim.
3️⃣ Son olarak da baharatlarımızı ekleyelim. 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber ve yeterli miktarda tuz ekleyelim. Ben yaklaşık 1 buçuk çay kaşığı kadar tuz ekledim sizde kendi damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda kimyon ve nane gibi istediğiniz baharatları da kullanabilirsiniz. Ocağımızın altını orta ateşte bırakalım ve tencerenin kapağını da yarı kapatalım. Ortalama yarım saat sonra etli nohut yemeğimiz hazır olacaktır. 
4️⃣ Sıcacık ve mis gibi buram buram kokusuyla mutfağınıza saran etli nohut yemeğimiz servise hazırdır. Bir menü önerisi olarak da etli nohut yemeğini yanına en güzel pirinç pilavı, salatave ayran yakışacaktır. Şimdiden herkese afiyet olsun. Bir dahaki yazımızda görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Reklam.2

Pages