Tavuk Sote Tarifi - Leyla Nisa Günlüğü

Flaş Konular

Reklam.1

Reklam.3

7 Mayıs 2021 Cuma

Tavuk Sote Tarifi

Tavuk Sote Tarifi
Merhaba arkadaşlar hem pratik hem lezzetli hemde yapımı oldukça kolay bir yemekle geldim diyebilirim. Özellikle öğrenciler, çalışan kişiler, bebekli ev hanımları veya acelesi olan herkesin kolayca ve kısa sürede hazırlayacağı bir yemek tarifi vereceğim. İsterseniz tek yemek şeklinde isterseniz yanına pirinç pilavı eşliğinde sunabilirsiniz. Tamamen sizin damak zevkinize bırakıyorum bu durumu. Bir tavuk yemeği olduğu için gayet tok tutucu özelliğini de söylemeden geçemeyeceğim. Ramazan ayının son haftasında olduğumuz şu günlerde iftar için hazırlayabileceğiniz pratik yemeklerden bir tanesidir.
En sade ve kolay haliyle sizlere anlatmaya çalışacağım. Çocukların bile kolayca yapabileceği bu tarifim hem kolay hem de çok lezzetli. Küçük okurlarımız eğer bu yazımızı okuyorlarsa mutfak eşyalarına dikkat ederek ve anneniz- babanız ya da bir büyüğümüz dahilinde yapmanızı öneririm. Dilerseniz tarifimize geçelim.

Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Malzemeler 📝
📌 4 adet tavuk göğsü
📌 2 adet domates
📌 3 adet biber
📌 1 adet soğan
📌 3- 4 diş sarımsak
📌 1 tatlı kaşığı salça
📌 2 yemek kaşığı sıvıyağ
📌 1 yemek kaşığı tereyağ
📌 Tuz, baharatlar vb.
Yapılışı ve Hazırlanışı
İlk olarak tavuk göğsünü küp küp doğruyoruz ve tenceremize ekliyoruz. Üzerine bir çay bardağı kaynar su ekliyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Tavuklarımız rengini değiştirene ve suyunu salana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Onlar orda kavrulurken bizde o esnada önce soğanı, biberi ardından domatesi küçük küçük doğruyoruz. Tavukların üstüne sırasıyla önce yağı, soğanı ilave ediyoruz. Ardından biberi ve domatesi de ekliyoruz. Tat vermesi için az miktarda, ben bir tatlı kaşığı ekledim sizde isteğe bağlı olarak salça ilave ediyoruz. 3- 4 diş sarımsağı da doğrayıp yemeğimize ekliyoruz. Damak zevkinize bağlı olarak tuzu da ilave etmeyi unutmuyoruz. Ardından da isteğe bağlı olarak sevdiğiniz baharatlardan ilave edebilirsiniz. Karabiber, kırmızı biber, kimyon vb. Biraz daha sulu kıvamda olsun isterseniz bir çay bardağı sıcak suyu da üzerine ilave edebilirsiniz. Buharı içinde kalacak şekilde tencerenin kapağını kapayarak pişmeye bırakıyoruz.
Yaklaşık 15 dakika sonra tavuk sote yemeğimiz hazır olacaktır. Servis tabağına koyarken isteğe bağlı olarak üzerine maydanoz, nane gibi yeşillikler ilave ederek süsleyebilirsiniz. Ben sade kalmasını tercih ettim. Hem yapımı kolay hem de oldukça pratik bir yemek önerisi olan tavuk sote yemeğini herkesin denemesini tavsiye ederim. Fazla bir malzemeye gerek duymadan evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Özellikle de işiniz aceleyse kısa sürede yemeğiniz hazır olacaktır. Deneyenlere ve deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Sağlıklı ve mutlu kalmanız dileğiyle. Herkese hayırlı ramazanlar.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Reklam.2

Pages