Tane Tane Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır? - Leyla Nisa Günlüğü

Flaş Konular

Reklam.1

Reklam.3

22 Nisan 2021 Perşembe

Tane Tane Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Tane Tane Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?
Evet arkadaşlar bugün sizlere tane tane pirinç pilavı nasıl biraz bundan ve püf noktalarından bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz sofraların vazgeçilmezi, sulu yemeklerin en iyi tamamlayıcısıdır kendileri. Fakat pirinç pilavı yapmak hem çok kolay hem de çok zordur. Zor olan kısım pilavı tutturmak ve tane tane olmasıdır. Başka bir zorluğu ise eğer evde az kişiyseniz kalabalık bir aileniz yoksa daha az sayıda kişiye uygun tam kıvamında pirinç pilavı yapmak ve ölçüyü tutturmak gerçekten zordur. Dilerseniz fazla uzatmadan pirinç pilavımızın tane tane olması için gerekli püf noktalar sizlerle paylaşayım.
Kaç Kişilik: 2
Malzemeler
📌1 çay bardağı pirinç
📌 2 yemek kaşığı sıvı yağ
📌 Çeyrek çay bardağı şehriye
📌 Tereyağı
📌Yarım limon
📌Tuz
Yapılışı
Tane tane pirinç pilavı yapmak için aslında işin sırrı ve püf noktası daha işin başında başlıyor. Öncelikle bir çay bardağı pirincimizi güzel bir şekilde yıkıyoruz. Nişastasından iyice arındırdığımız pirinçleri başka bir kase ya da tabağa alıyoruz. Ne çok sıcak ne de soğuk ılık olan bir suda bekletiyoruz. Üzerine yarım limonun yarısını ve bir çay kaşığı dolusu tuzu ilave ediyoruz. Bu şekilde ortalama 20 dakika bekletiyoruz. Biliyorsunuz ki limon ve tuzun beyazlaştırma gibi bir etkisi var. Bu sayede pirinçlerimiz tıpkı birer inciye dönüşüyorlar.
İkinci önemli kural ise pirinç pilavını yapacağınız tencere. Mutlaka yanmaz yapışmaz özellikte teflon ya da granit bir tencere de yapmalısınız. 2 yemek kaşığı sıvıyağı tenceremize koyuyoruz. Orta ateşte hafif ısınınca ocağın altını kısıyoruz ve ardından çeyrek çay bardağı dolusu şehriyelerimizi ilave ediyoruz. Tahta kaşık ile karıştırıyoruz. Bu arada pirinçlerimizi de süzüyoruz ve yavaş yavaş pembeleşen şehriyelerin üzerine ekliyoruz. Bir kere karıştırdıktan sonra yemek kaşığının ucu ile bir miktar tereyağ ekliyoruz. Tereyağı eriyinceye kadar kısık ateşte bir güzel pirinçlerimizi karıştırıyoruz. Tereyağı pilavımıza lezzet verecektir.
Tereyağı eridikten sonra ise pirinçlerin üzerine yarım limonun kalan yarısını ve istediğiniz ölçüde tuz ekliyoruz. Bu sıraladığımız işlemleri mümkün olduğu kadar hızlı yapmaya çalışmalıyız ki pirinçler kuruyup birbirine yapışmasın. Sonrasında ise eğer tavuk suyunuz var ise yoksa da normal sudan 2 buçuk çay bardağı tenceremize ekliyoruz. Kısık ateşe aldığımız tencerenizin kapağını kapatıyoruz. Mümkün olduğunca pişene kadar tencerenin kapağını açmamaya çalışın. 
Kısık ateşte yaklaşık 15 dakika da pişen pilavımızın üzerine havlu peçete kapatıyoruz ki pilavımız iyice dinlensin. Güzel bir şekilde dinlenen pilavımız 6-7 dakika servise hazır.
Afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Reklam.2

Pages