Otantik Süs Eşyası Modelleri - Leyla Nisa Günlüğü

Flaş Konular

Reklam.1

Reklam.3

21 Nisan 2021 Çarşamba

Otantik Süs Eşyası Modelleri

Otantik Süs Eşyası Modelleri
Salon süs eşyası seçiminde çok özenli ve dikkatli olmalıyız. Gerek renk uyumu gerekse eşyaların dizaynı belli bir ahenk içerisinde olmalı ki evimizde şıklığı yakalayabilelim. Evimiz tarzımızın bir yansımasıdır. Özellikle evimize yeni gelen misafirler ilk olarak evinizi inceleyecektir. Eşya seçimi, rengi, süs eşyaları, mobilya vs. sizin tarzınıza hakkında çok net ipuçları verecektir. Gerekli özeni sadece salonunuza değil ufak çaplı da olsa tüm eve lanse etmeliyiz. Mutfağa, çocuk odasına, yatak odasına, antreye hatta ve hatta dış kapınıza kadar... Dış kapı süsleri de bir ev hakkında tüyolar verebilir. Örneğin kapı paspası ve kapı süsü gibi eşyalar hem görünümü güzelleştirir hem de kapınızı görenlere ipuçları verir. Sadece süs eşyaları konusundaki değil elbette eğer ayakkabı dolabınızda ya da ayakabılığınız dışarı da ise mutlaka tozunu almaya belirli zaman dilimlerinde ayakkabı temizliğini yapmaya özen göstermelisiniz. Ayakkabı en çok kirlenen aksesuardır bilirsiniz. Aşağıda ki resimler de kapı süsü modelinden bir örnek paylaşacağım. Tabi gelelim ana meselemiz olan salon dekorasyonuna. Salonda bir uyum bir ahenk yakalamak istiyorsanız öncelikle gereksizdir fazla eşyalardan kurtulmalısınız. Süs eşyası denildiği zaman gerekli olmayan bir sürü ıvır zıvır aklınıza gelmesin lütfen. Süs eşyasının asıl amacı ve görevi eşyalaraı tamamlamak odanıza şık bir görüntü kazandırmaktır. Göz yormak değil. Dilerseniz ilk süs eşyası örneğimizden başlayalım.
Ahşaptan elde edilen motorsiklet görünümü verilen bir süs eşyası. Renk olarak pek çok eve uyum sağlayacağını düşünüyorum. Özellikle ahşap eşyalara sahip olanlar veya retro tarzda bir mobilya seçimi yapanlar için birebirdir. Benim salonun hem modern çizgiler taşıdığı hem de eşyalarımda ahşap çizgiler taşıyarak otantik bir havası olduğu için böyle bir süs eşyası tercih ettim. Bu eşyayı severek alıp kullandığım için TV ünitemin en üst rafında sergiliyoru. TV ünitemin de bir kişi ahşap diğer kısmı beyaz renk olduğu için gayet uyumlu oldu. İlerleyen zamanlarda sizlerle salon dekorasyonumu da paylaşacağım. Orta ideal bir boyuta sahip olduğu için fazla yer kaplamıyor. Ayrıca temizliği de çok kolay. Sizlerede kesinlikle tavsiye ediyorum.
İkinci olarak sizlere bu üçlü cezve ve bardak takımından bahsedeceğim. Açık kahverengiye ve bej renklerinden oluşan parlak bir görünüme sahip bu bakır süs eşyası da oldukça otantik ve retro izler taşımaktadır. Salon da konsolun üzerine dizayn ettim. Çapraz bir şekilde sıraladığım bu takım evime gelen misafirleriminde pek âlâ ilgisini çekmekte. Hatta gelenlerin çoğu fotoğrafını çekmeden gitmiyor. Benim gibi hem modern hem de retro çizgiler taşıyan bir salona sahipseniz sizde böyle bir süs eşyası kullanabilirsiniz. Pek çok salona da uyumlu olacaktır. Temizliğini ise hafif nemli ıslak bir bezle yapıyorum. Özellikle bu tarz bakır olan süs eşyalarında çok fazla ıslak bir bez kullanmaya çalışalım. Böylelikle bakırın ömrünü ve parlaklığını uzatmış oluruz.
Biraz önce ki üçlü takımda ki cezvemiz olur da fincanımız olmaz mı hiç. Bakırdan üretilen üzerinde çeşitli desenleri bulunan bu kahve fincanı tekli bir süs eşyasıdır. Alt tabanında ay yıldız bulunan bu süs eşyası oldukça kıymetlidir. Ben bu eşyayı TV ünitesinin siyah camlı olan bölmesinin bir rafında sergilemekteyim. Hem rafın boyutu da küçük olduğu için tam oldu hem de salon dekorasyonumu tamamlayan bir eşya oldu. Yukarı da bahsettiğimiz gibi nemli bir bezle tozunu alabiliriz. Bakır eşyaların bozulmaması için gerkeli hassasiyeti göstermeliyiz. Sizde benim gibi bakır otantik süs eşyalarından hoşlanıyorsanız sizlerede tavsiye ederim.
Koyu kahverengi renkte olan bu ahşap süs eşyasısı da bir Karadeniz evidir. Karadenize ilgi duyan Karadeniz evlerini sevenler için birebirdir. Gayet minimal boyutta olan bu ahşap otantik süs eşyası da büfe ya da Tv ünitesi raflarında kullanılabilir. Evinizin tarzına uyum sağlıyorsa mutlaka böyle bir süs eşyası kullanmanızı öneririm. Hem doğal hem de otantik izler taşımakta. Daha öncede bahsettiğim gibi ahşap ve beyaz renkten olusan TV üniteme, gayet uyumlu oldu. Karadenize yolunuz düşerse hem hatıra olarak bir anısı olsun diye hem de salonunuzda otantik tarzda bir süs eşyası olması niyetiyle alabilirsiniz.
Parlak gümüş renginde olan bu süs eşyamızda çok amaçlı eşyalardan bir tanesidir. Süs eşyası olmasının yanında aynı zamanda saklama kutusu olarak da kullanılabilir. Minimal boyutta olan bu ürün ise sehba, ünite, büfe, raf tarzı yerlerin üzerine konumlandırılabilir. Salon da tercih etmek istemeyenler için yatak odası, oturma odası gibi yerlerde de kullanılmaya uygundur. Eğer mobilyanızla uyumluysa kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim. Özellikle küçük eşyaları kaybediyor ya da nereye koyduğunuzu unutuyorsanız tam da aradığınız eşya budur. Kolay ve pratik kullanımı sayesinde hem küçük eşyalarınızı kaybetmeyeceksiniz hem de görüntü olarak güzel şık bir saklama kutusuna sahip olacaksınız. Eğer yatak odanızda kullanmayı planlıyorsanız yüzük, küpe, kolye tarzında ki aksesuarlarınızı saklayabilirsiniz.
Son olarak ise resimde gördüğünüz kapı süsü modelinden bahsetmek istiyorum. Hasır dolgulu olan bu kapı süsünde beyaz renk bir yazıyla Hoşgeldiniz yazmakta. Pembe çiçeklerle süslenen bu eşyamızda orta boyutlu olup fazla yer kaplamıyor. Özellikle hasır severler için mükemmel bir seçenek olacaktır. Hasır dolgusu gevşek değildir gayet sıkı bir şekilde sarıldığı için bozulma durumu söz konusu değildir. Hatta ev içerisinde ki oda kapılarında da kullanılabilir. Ben dış kapım için tercih ettim. Sizlerde eğer dış kapınız için bir süs eşyası arayışındaysanız bu hasır dolgulu kapı süsünü öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Reklam.2

Pages