Saç Kavurma Tarifi - Leyla Nisa Günlüğü

Flaş Konular

Reklam.1

Reklam.3

7 Mayıs 2021 Cuma

Saç Kavurma Tarifi

Saç Kavurma Tarifi
Soframızı şenlendirecek harika bir o kadar da yine pratik bir yemekle sizlerleyim arkadaşlar. Ayrıca iftar sofralarınada fazlasıyla yakışacak bu tarifimiz protein yönünden de oldukça zengindir. Güzel bir yemek türü olan saç kavurmayı tüm püf noktalarını ve incelikleriyle sizlerle paylaşacağım. Saç kavurma bir diğer adıyla da saç tavadır. Yapımı çok zahmetli olmayan pratik bir yemek türüdür. Herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Yanına en çok yakışacak yemek hiç şüphesiz ki pirinç pilavıdır. Hatta servis esnasında ayrı bir tencere de yaptığınız pirinç pilavını, saç tavanın ortasında servis edebilirsiniz. 
Saç kavurmanın en önemli püf noktası adından da belli olduğu gibi saç da yapılmasıdır. Tencere de yaptığınız gibi olmaz. Daha bir lezzetli olacağını garanti edebilirim. İlk defa ya da yeni bir saç tavası alacaklara öneririm kesinlikle cam kapaklı olanlardan almalarıdır. Çünkü kapak sayesinde yemek daha hızlı ve daha iyi pişecektir. Ayrıca buharı da içerisinde hapsettiği için tadı daha lezzetli olacaktır. Yemeğin kendi buharıyla pişmesi hem zaman yemeğin tadını arttıran müthiş bir sırdır. Ayrıca saç tavaların diğer tarafında da gözleme, börek, çörek tarzında hamuru işleri pişirebilirsiniz. İsterseniz tarifimize geçelim fakat tarife geçmeden önce ihtiyacımız olacak malzemeleri sıralayalım.
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Gerekli Malzemeler 📝
▶️ 500 gr kuşbaşı doğranmış et 
▶️ 1 adet soğan
▶️ 2 adet biber
▶️ 2 adet domates
▶️ 4 diş sarımsak
▶️ Tereyağ
▶️ Tuz ve baharatlar vb. 
Yapılışı
Öncelikle saç tavamızı ocağımıza yerleştiriyoruz. Kuşbaşı doğranmış yarım kilo eti sacın üzerine döküyoruz ve karıştırıyoruz. Etlerin rengi değişene ve suyunu salana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Bir yandan da önce soğanı sonra biberi ardından da domatesleri doğruyoruz. Suyunu dalan etlerin üzerine bir miktar tereyağını ekliyoruz. Tereyağı eridikten sonra ise soğanları üzerine boşaltıyoruz. Bir iki kere kavurduktan sonra aynı işlemi biber içinde yapıyoruz. Ardından domatesleri de saç tavanın üzerine ilave ediyoruz. Bütün malzemeleri güzelce harmanlıyoruz. Son olarak da sarımsakları doğrayıp ya da rendeleyip ekliyoruz. 
Güzelce karıştırdıktan sonra yeterli düzeyde tuzumuzu ve istediğimiz baharatları ilave ediyoruz. Bir buçuk çay kaşığı kadar tuz ekledim ben ayriyeten de baharat olarak kırmızı biber, karabiber, kekik ve kimyon ekledim. Özellikle et yemeklerine kekiği çok yakıştırıyorum. Sizde istediğiniz damak zevkinize uyan baharatlardan azar azar ekleyebilirsiniz. Bütün malzemeri ilave ettikten sonra yaklaşık bir çay bardağı sıcak suyu da ilave ederek tavamızın kapağını kapatıyoruz. Ortalama 7- 8 dakika sonra saç kavuşmamız servise hazır hale gelecektir. Şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun. Mutlu, huzurlu günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Reklam.2

Pages