Patatesli Rulo Börek Tarifi - Leyla Nisa Günlüğü

Flaş Konular

Reklam.1

Reklam.3

28 Mayıs 2021 Cuma

Patatesli Rulo Börek Tarifi

Patatesli Rulo Börek Tarifi
Canınız patatesli börek mi çekti, hiç merak etmeyin en kolay haliyle sizlere tarifini sunacağım. Özellikle bu tarifim de hamur açmayı bilmeyenler veya hamur açmaya vakti olmayanlar için en kısa sürede hazırlayabileceğiniz patatesli rulo börekler yapacaksınız. Ayrıca bu tarifimde şöyle de bir kolaylık olduğunu söylemeliyim. İstediğiniz kadar yapıp buzdolabı poşetlerini yerleştirerek buzluğa koyabilirsiniz. Misafiriniz geldiğinde ya da çok acıktığınızda hemen buzluktan çıkarıp kolayca pişirebilirsiniz. Buzlukta beklettiginiz sürece istediğiniz kadar kalabilir. Pişirmek istediğinizde ise çözülmesini beklemeden yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizip, üzerine de yumurta sarısı sürebilirsiniz. O şekilde fırında yarım saat içerisinde pişecektir. Çıtır çıtır olan bu böreklerimizi isterseniz hamur açarak da yapabilirsiniz. Ama vakti olmayanlar ve hamur açmasını bilmeyenler için bu tarifimiz çok değerlidir. İsterseniz patatesli rulo böreğimiz için gereken malzemeleri sıralayalım.
Malzemeler 📝
İç Harcı İçin
📌 5 adet orta boy patates
📌 1 adet küçük boy kuru soğan
📌 2 tatlı kaşığı salça
📌 2 yemek kaşığı sıvıyağ
📌 Tuz, pul biber, karabiber
                          🔷
📌 1 paket hazır yufka (5-6 adet)
📌 6 yemek kaşığı sıvıyağ
📌 1 adet yumurtanın sarısı
📌 1 tatlı kaşığı süt
📌 Çörekotu
Hazırlanışı
1️⃣Evet arkadaşlar patatesli rulo böreğimiz için ilk olarak işe, patatesleri haşlayarak başlamalıyız. 5 adet orta boy patatesimizi güzelce soyup küp küp doğruyoruz. Doğradığımız patatesleri tencereye koyup üzerini kapatacak şekilde sıcak su koyarak haşlıyoruz. Patatesin cinsine göre haşlanma süresi değişse de ortalama 20 dakika da haşlanıyor. Haşlanan patatesleri sudan süzgeç yardımıyla çıkarıp bir tabağa alıyoruz. 
2️⃣İkinci aşama ise böreğimizin iç harcını hazırlamak. Ocağın altını açarak tavamızı yerleştiriyoruz. Önce iki yemek kaşığı kadar ayçiçek yağı koyuyoruz. İsteğe bağlı olarak zeytinyağı ya da tereyağı da kullanabilirsiniz. Bizde o sırada bir adet kuru soğanı küçük bir şekilde doğruyoruz. Doğradığımız soğanları tavaya atarak kavuruyoruz. Hafif pembeleştikten sonra ise iki tatlı kaşığı salçayı da ilave ederek karıştırıyoruz. Ardından patatesleri de koyarak tüm malzemeyi harmanlıyoruz. Mümkün olduğu kadar karıştırdığımız kaşığın arkasıyla patatesleri iyice ezelim. Hatta üzerinde çatal ya da ezme aleti yardımıyla da ezebiliriz. İyice ezdiğimiz patateslerin üzerine bir miktar tuz, karabiber ve pul biber gibi baharatları ilave ediyoruz. Güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz ve iç harcımızı dinlenmeye bırakıyoruz.
3️⃣Hazır yufkayı paketinden çıkarıyoruz ve önce yuvarlak şekilde olan yufkayı ikiye katlayarak yarım daire sekli veriyoruz. Bu şekilde dikey sıralı yaklaşık 5 dilim olacak şekilde kesiyoruz. İç harcımız patates olduğunda dolayı saracağımız yufka iki kat olmalı. Bu şekilde bütün yufkaları dilimlere ayırdıktan sonra bir tabağa koyuyoruz. Bizde o sırada bir kaseye yaklaşık 6 yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyuyoruz. Yine aynı şekilde sıvıyağ yerine tereyağı da tercih edebilirsiniz. Kestiğimiz yufkaları tek tek alıyoruz ve bir fırça yardımıyla güzelce kuru yer kalmayacak şekilde yağlıyoruz. Ardından bir miktar patatesli iç harcı içerisine yerleştiriyoruz. Bu şekilde rulo yaparak katılıyoruz.
4️⃣Rulolar halinde sardığımız böreklerimizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinin içerisine yerleştiriyoruz. Ardından küçük bir kasenin içerisine bir adet yumurta sarısı ve bir tatlı kaşığı sütü ekleyip iyice karıştırıyoruz. Yumurta sarısı böreğimizin üstünün daha iyi kızarması için sütü ise parlaklık vermesi için kullanıyoruz. Bu karışımı rulo böreklerimizin üstüne iyice sürüyoruz. Sonrasında ise ben çörek otu kullandım ama siz susam ya da her ikisini de kullanılabilirsiniz. Çörek otumuzuda güzelce serptikten sonra fırına veriyoruz
5️⃣Önceden açıp 180 dereceye ayarlayıp ısıttığımız fırının üçüncü orta katına tepsimizi yerleştiriyoruz. Yaklaşık yarım saat içersinde böreklerimiz pişecektir. Mis gibi kokan patatesli rulo böreklerinizi hemen servis edebilirsiniz. Özellikle de sıcacık bir çayın yanına efsane olacaktır. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Reklam.2

Pages