Bebek Banyo Küvet Seti - Leyla Nisa Günlüğü

Flaş Konular

Reklam.1

Reklam.3

7 Nisan 2021 Çarşamba

Bebek Banyo Küvet Seti

Bebek Banyo Küvet Seti

Bebek denilince akan sular durur tabiki. Canımızın bir parçası olan evlatlarımız için herşeyin en iyisini en güzelini almaya çalışırız. Hatta daha o doğmadan başlar hazırlıklarımız. Önemli bir diğer ihtiyaç da bebek banyo küvet setidir. Özellikle yeni doğan bebeği yıkarken anneler panik olabilirler. Hatta bir de tecrübesi olmayan anne babalar için banyo faslı tedirginlikle ve evhamla geçer. Eğer ilk bebeğinizse yenidoğan bebeği ilk kez banyo yaptırırken mümkünse yanınızda biri olsun. Hem size yardımcı olur hem de süreci daha kolay atlatmış olursunuz. Destek almaktan, yardım istemekten hiçbir zaman çekinmeyin. 0-3 aylık dönem biraz yorucu olabiliyor. Fakat yorucu olduğu kadar tarifsiz bir duygu aynı zamanda. Bebeğinizin kokusunu içinize çektiğiniz anda tüm yorgunluk bir anda yok olup gidiveriyor. Tabi artık öncelikleriniz de değişmiş oluyor. Bebeğinizin bakımı, maması, banyosu, üstü başı gibi konuları ön sıraya almanız gerekiyor. Öncelikle olarak bugün banyo konusuna değinelim isterseniz. İlerleyen zamanlarda bebek bakım eşyaları ve konusu ile ilgili daha detaylı bir yazı yazmaya çalışacağım.

Beş parçadan oluşan bebek banyo setimizi ben su yeşili renginde tercih ettim. Hem kız bebeğe hem erkek bebeğe rahatlıkla kullanılabilir. Bunun dışında mavi ya da pembe renklerini de tercih edebilirsiniz. İlk olarak küvetimizden başlamak istiyorum. Su yeşili renginde olan küvetin ortasında deniz kızı figürü mevcuttur. Onun dışında sade bir görünümü vardır. Bir kenarında iki ayrı köşesinde olmak üzere sabun, şampuan, banyo süngeri gibi gereçleri koymanız için bölmeler ayrılmıştır. Küvet dar değildir. Bir bebek küvetine göre çapı geniş tutulmuştur. Bebeğiniz içine rahatlıkla sığacaktır. Yalnız gideri yoktur. Bu konuda da ben dezavantaj yaşamadım. Eğer bebeğin banyosunu bir odada yaptırıyorsanız zaten her türlü küveti banyoya taşımanız gerekecek. Banyoda yaptırıyorsanız da hafifçe gidere doğru doğrultarak suyu boşaltabilirsiniz. Ayrıca oldukça da hafiftir. Gereksiz bir ağırlığı yoktur. Bu küvet setini aldığımda file dahil değildi. Fakat ben gerek duymadım. Küvetin zeminine bir battaniye ya da yumuşak bir örtü sererek kullandım. Fakat eğer siz bebeğinizi yalnız yıkayacaksanız veya isterseniz file de alabilirsiniz.


Bebek yıkama kovamız ise gayet kullanışlıdır. Uzun tutma kulpuna sahip olması ile suyu taşırken size kolaylık sağlar. Kova kenarları düz değildir. Bir tarafı oluklu ağza sahiptir. Bu da suyu kolayca gidere boşaltmanızı sağlayacaktır. Sade bir görünümü olan kovamızın ortasında deniz kızı figürü vardır. Tutma kulpu yerinde ise parmak bölmesi mevcuttur. Yaklaşık 18-20 litre su alma kapasitesi vardır. Bu da bebeğinizi yıkamanız için yeterli su miktarıdır. 


Üçüncü parçamız ise bebek yıkama maşrabası. Bu maşrabanın diğerlerinden farkı tutma kulpunun uzun olması. Bu da kovanın içinde su alırken size kolaylık sağlayacaktır. Oluklu ağzı sayesinde suyu kolayca dökmenizi kolaylaştıracak. Yumuşak dokusu sayesinde bebeğinizin tenine değdiği zaman rahatsızlık hissi vermez. Bebeğinizin banyodan keyif almasını istiyorsanız mutlaka kullandığınız malzemelerin kalitesi ve yumuşak dokusu çok önemlidir. Hatta eğer isterseniz küvet içerisine banyo oyuncaklarını da ekleyebilirsiniz. 


Dördüncü parçamız bebek yıkama aparatı. Eğer bebeğinizi yalnız yıkıyorsanız bu ürün çok işinize yarayacaktır. Küvetin içine koyarak kullanabilirsiniz. Vantuzlu ayakları sayesinde küvete kolayca yapışacaktır. Küvette kaymayı engelleyen vantuzlar sayesinde bebeğiniz de kaymadan sabit bir şekilde banyosunu yapacaktır. Annelere büyük kolaylık sağlayan bu aparat adeta eliniz ayağınız olacaktır. İsterseniz bu aparatın içerisine yumuşak bir örtü, havlu ya da battaniye serebilirsiniz. Bu şekilde bebeğiniz daha yumuşak bir yüzeyde yatmış olacak. Özellikle yenidoğan bebeklerin vücutları daha hassas olduğu için altına mutlaka birşey sermenizi öneririm.


Son olarak ise lazımlık. Banyo küvet setinin içine dahil olan bu lazımlık ise ileride işinize yarayacak olan ve mutlaka bebekli her evde bulunması gereken bir gereçtir. Bebekler için tuvalet eğitimi yaşı farklılaşabilir. Ortalama 1.5- 2 yaş aralığında eğer bebeğiniz hazırsa tuvalet eğitimine yavaş yavaş başlayabilirsiniz. Özellikle bu eğitim sürecinde tuvalet alıştırma lazımlığı çok işinize yarayacaktır. Bebeğiniz önce lazimlıkta tuvaletini yapmayı öğrenecek. Hatta sadece lazımlık olarak değil orta kapağı sayesinde bebeğiniz için bir oturak görevi de görecektir. 5 parçadan oluşan su yeşili renginde bebek banyo küvet seti mutlaka almanız gereken bir üründür. Kendi bebeğim içinde kullanıyorum ve son derece memnunum. Sizlere de tavsiye ederim arkadaşlar. Küvetin genişliği de gayet memnun edici. Rahatlıkla bebeğiniz içinde banyosunu yapabilir. Asla hareketlerini kısıtlamaz. Sizde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Reklam.2

Pages