Süs Eşyası Modelleri - Leyla Nisa Günlüğü

Flaş Konular

Reklam.1

Reklam.3

13 Nisan 2021 Salı

Süs Eşyası Modelleri

 Süs Eşyası Modelleri

Dekorasyonun en temel yapı taşlarından biri olan süs eşyaları evlerimizin göz bebekleridir. Çeşit çeşit renk renk olan süs eşyası seçiminde en temel faktör tabiki mobilyanıza ve tarzınıza göre seçim yapmaktır. Tarzınız ışığında şekillenen eviniz birkaç ufak dokunuşla bambaşka bir hale gelecektir. Süs eşyası seçiminde ilk olarak dikkat etmeniz gereken konu evinizin veya odanızın eşyalarına, mobilyasına uyum sağlaması olmalı. Göz yoran fazla kalabalık eşyalardan kaçınmalısınız. Eşyaların boyutu iyi ayarlanarak şık ve zarif bir görünüm elde edilebilir. Örneğin bütün duvarları kaplamamaya özen göstermelisiniz. Bir tarafta tablo veya resim tarzında bir eşya varsa diğer tarafa da dekoratif bir saat yerleştirebilirsiniz. Ev halkına göre dizayn yapmak da ayrı önemli bir konudur. Eğer evinizde küçük bebeğiniz varsa süs esya seçiminde oldukça titiz davranmalısınız. Özellikle yeni yürümeye başlayan bebekler için eşyaların uzanabilecekleri yerlerde olmaması gerekir. Evin her köşesinde istediğiniz şekilde tarzınıza uygun ve renk uyumunu göz önünde bulundurarak süs eşyalarını kullanabilirsiniz. Bu da evinize şıklık katacaktır. 

Aranızda benim gibi vosvos sevenler vardır elbette. Bu vosvos sevgimi, tarzımın bir yansıması olan evime de taşımak istedim. Mavi, yeşil ve pembe renkte olan bu birbirinden tatlı vosvosları salonda TV ünitesinin raflarında kullandım. Gayet minimal düzeyde olan vosvoslar salonunuzda çok fazla yer de kaplamayacak. Gayet sevimli ve zarif olan vosvoslar evinize şıklık katacaktır. Ayrıca üç renk olduğu için birçok renge de eşlik edecektir. Örneğin benim salon koltuk oturma grubumun pembe ve beyaz renkte. Benim oturma grubuma da gayet uyumlu oldu. Sizde vosvos seviyorsanız eğer bu şekilde bir süs eşyaları tercih edebilirsiniz.
Her ne kadar canlı olmasa da yapay çiçekleri de evimde bulundurmayı sevenlerdenim. Özellikle salonlara çok yakıştığına inanıyorum. Tabi elinizden geliyorsa durumunuz ve koşullarınız el veriyorsa evinizde canlı çiçeklerde yetiştirebilirsiniz. Son zamanlarda oldukça rövanşta olan limon ağacı çiçeği odalara çok yakışmakta. Fakat çalışan, okuyan veya fazla zamanı olmayan hanımlar için yapay çiçekleri öneririm. Ev dekorasyonunuza ayrı bir hava katacaktır. Ben salonda yemek masasının üzerine koymayı tercih ettim. Buna çok benzer bir tane daha çiçeğim mevcut. Onu da aynalı konsolun üzerinde dekore ettim. Beyaz vazonun içinde pembe çiçekleri olan ve file detayıyla farklı bir hava yaratan çiçeğim koltuk takımımla uyumu yakalamış oldu. 
Gold renge sahip olan bu süs eşyasınıda zigon sehba üzerine konumlandırdım. İç tarafı aynadır. Dış yüzeyi aralıklıdır. Özellikle gold rengin hakim olduğu salonlarınız için güzel bir tercih olacaktır. Ağır olmaması tam aksine hafif olması sebebiyle çok kullanışlıdır. Sizde TV ünitesine, masa ya da sehba üzerine dekore edebilirsiniz. Fazla yer kaplamadığı için asla gözlerinizi yormaz. Ayrıca isterseniz mutfak masası üzerine de tercih edebilirsiniz. Sadece salona değil pek çok farklı yerde de kullanılabilir.
Beyaz bir saksıya sahip üzerindeki pembe çiçeklerle sevimli bir görünümü olan süs eşyasıdır kendileri. Bu tarz bir eşyayı ister salonununuzda, mutfağınız da isterseniz de evinizin başka bir alanında kullanabilirsiniz. Gayet sevimli ve hoş duruyor. Sehba, masa, şifonyer, konsol, TV ünitesi gibi pek çok yerde dekore edebilirsiniz. Özellikle benim mobilyama çok uygun bir süs eşyası. Pembe ve beyaz koltuklarımla adeta bütünleşti diyebilirim. Yine içinde birçok rengi barındığı için sizde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Yeşil yapraklar, pembe çiçekler, mor tomurcuklar, beyaz saksısı derken renk uyumunu yakalayacağınızı düşünüyorum. Aynı zamanda çiçek görüntü olarak da ayrı bir hoşlukdur. Yukarda da belirttiğim gibi çalışan, okuyan veya canlı çiçek bakacak kadar zamanı olmayanlar için tercih edebilecekleri müthiş bir süs eşyasıdır. 
Kalp şeklinde kırmızı renkte ve kadife olan bu süs eşyası da çok amaçlı bir kullanım sunar. İsterseniz hem süs eşyası hem saklama kutusu hem de iğnelik olarak kullanabilirsiniz. Boyutu çok küçükde sayılmaz büyükte. Gayet ideal boyutlarda olan bu kutuyu hem salonda hem yatak odanızda hem de çocuk odasında kullanabilirsiniz. Kadife dokusu şık görünmesine sebep olmuştur. Özellikle kırmızı ya da bordo renklerinde bir oturma grubuna ya da mobilyaya sahipseniz hiç düşünmeden bu tarz bir süs eşyalasını kullanmanızı öneririm. Süs eşyaları odalara hey ayrı bir hava katmayı başarmıştır. Sadelikten hoşlanıyorsanız da illa ki süslü eşyalar kullanmanıza gerek yok. Benim gibi daha naturel daha doğal eşyalar kullanabilirsiniz. Ayrıca biraz daha retro tarzı benimsemiş olanlar için ise ilerleyen günlerde otantik tarzda süs eşyaları adlı bir konu paylaşacağımı da şimdi duyurmak isterim. Takipte kalın mutlaka, hayatın içinden her konudan sizlerle elimden geldiğince paylaşımlar yapacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Reklam.2

Pages