Kullanışlı Mutfak Masası Takımı - Leyla Nisa Günlüğü

Flaş Konular

Reklam.1

Reklam.3

6 Nisan 2021 Salı

Kullanışlı Mutfak Masası Takımı

 Kullanışlı Mutfak Masası Takımı

Mutfağımızın güzide eşyalarında biri olan mutfak masası çok amaçlı ürünlerin başında gelir. Hem yemek yenir hem üzerine pratik bir hamur açma matı serilerek hamur açılabilir. Hem üzerine birşeyler konabilir. Daha birçok yararı olduğu doğrudur. Fakat öncelikle nasıl bir mutfak masası seçmenize karar vermelisiniz. Yani koltuğu olan bir köşe takımı mı yoksa klasik sandalye ve masadan oluşan bir takım mı. Tabi bir de aile üyelerinizin sayısı da mutfak masası alırken önemli bir ayrıntı. Eğer iki kişiyseniz karşılıklı duracak şekilde iki sandalye ve ortada küçük bir masa size yetecektir. Fakat kalabalık bir aileye sahipseniz ise dörtlü ya da altı sandalyeli modelleri tercih edebilirsiniz. Sayıya karar verdikten sonra ikinci aşama renk tercihi. Mutfak araç- gereçleri, halı, fayans veya duvar rengi, avize, mutfak dolapları vb. gibi etkenlere göre renk seçimini belirleyebilirsiniz. Örneğin yemek ve tencere takımlarınız mor renkli ise sizde mor renk bir mutfak masası tercih edebilirsiniz. Bu tamamen sizin tarzınıza ve zevkinize kalmış bir durumdur. Renk tercihinden sonra ise ürünün kalitesi çok önemli bir ayrıntıdır. Mümkün olduğu kadar sağlam ve dayanıklı bir masa takımı almanızı öneririm. Masanız mutfakta yer alacağı için üzerine ağır birşeyler koymanız olası olabilir. Bu durumları göz önünde bulundurarak sağlam ve dayanıklı bir ürün tercihinde bulunabilirsiniz.

Evet arkadaşlar fotoğrafta da görüldüğü üzere ben mutfak masa takımı tercihimi mavi renkten yana kullandım. Mutfak dolaplarım biraz soft renklerden oluşuyordu. Bende biraz canlılık katsın istedim. Bu sebeple mavi rengi tercih ettim. Dikdörtgen şeklinde beyaz renk bir zemini olan, parlak gri renkli ayaklara sahip bir masa modeli almaya karar verdim. Ürün komple demonte olarak gönderildi. Önce dört adet masa ayağını sabitledik. Sonrasında ise sandalyeleri hallettik. Aslında biz evde üç kişiyiz. Fakat ben altı kişilik bir mutfak masası tercih ettim. Çünkü sık sık misafirim gelebiliyor. Böyle durumlarda rahat rahat oturup yemeğimizi yiyebiliyoruz. Altı sandalye olsaydı çok kalabalık bir görünüm olacaktı. Mutfağımda o kadar geniş olmadığı için dört adet sandalye ve iki adet taburesi olan bir mutfak masası takımı almaya karar verdim. Bu şekilde oldukça kullanışlı bir hale geldi. 

Evet arkadaşlar dikdörtgen şeklinde ve beyaz yüzeye sahip masam oldukça kullanışlı. Mutfağım çok büyük değil. Dar fakat uzun olan mutfak tiplerinden. O yüzden bu şekilde dikdörtgen bir masa mutfağımı daralmadı. Dolayısıyla alan kısıtlamasıyla ilgili herhangi bir engeli olmadı. Sizde eğer benimki gibi uzun ama dar bir mutfağa sahipseniz yuvarlak masa yerine dikdörtgen bir masa tercih edebilirsiniz. Hatta eğer mutfağınız çok darsa bir kenarı duvara monte edilerek katlanabilen masalarda son zamanlarda oldukça rövanşta. Ayrıca mutfakta kullandığınız masanın yüzeyi kesinlikle silinebilir olmalı. Yemek sonrasında hemen kolaylıkla silinebilir olması zamandan da enerjinizden de tasarruf ettirmekte. Bu şekilde kolay silinebilir olan masaları tercihinize bağlı olarak örtülü de örtüsüz de kullanabilirsiniz.
Sandalye renklerim mutfağıma ayrı bir hava kattı. Sizde daha canlı ve neşeli bir mutfak dekoru arayışındaysanız işe sandalyelerden başlamalısınız. Ayrıca eğer daha önceden almış olduğunuz bir takım varsa sizde renkli sandalye kılıfları alarak mutfağınıza bir canlılık kazandırmış olursunuz. Sandalyelerde demonte olarak geldi. Önce sırt kısmını ve minder kısmını birleştirdik sonrasında ise ayakları ve gövdesini. Hafif sert bir dokuya sahip fakat oturumu gayet rahat. Ayrıca sandalye ayakları demirden ve oldukça dayanıklı.
Son olarak ise tabureler. Takımın içinde iki adet taburesi vardı. Gerçekten şuan bile buna iyiki diyebiliyorum. Tabureler mutfakta o kadar çok işinize yarıyor ki. Özellikle mutfak dolaplarında üst raflara uzanmak için sandalye getirmek oldukça zahmetli oluyor. Tabureler daha hafif ve sandalye boynundan uzun. Bu sebeple yetişemediğiniz yerlere rahatlıkla yetişebilirsiniz. Bir diğer olumlu yanı ise sandalyeler kadar fazla yer kaplamıyor olması. Tabureleri masanın altına doğru iterek dekore ediyorum. Böylece yer de kaplamıyor. Eğer evinizde ayak ya da diz ağrısından şikayetçi olan biri varsa masada otururken de kolaylıkla ayaklarını tabure üzerine uzatabilir. Bu sebeple kesinlikle kullanışlı bir mutfak masası arıyorsanız taburesi olan ve sandalyelerle tabure dahil altı kişilik bir mutfak masası takımı tercih etmelisiniz. Ben oldukça memnunum sizede tavsiye ederim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Reklam.2

Pages